Vrijwilligerswerk doen

Vrijwilligerswerk wordt niet betaald, maar geeft veel voldoening. U doet nieuwe ervaring op en leert nieuwe mensen kennen.

Kijk op de website van de Vrijwilligerscentrale Houten. Hier vindt u vacatures en informatie. Heeft u bepaalde talenten die u wilt inzetten, maar vindt u geen passende vacature, meld u dan aan voor de Talentenbank van de Vrijwilligerscentrale. Weet u nog niet precies wat u wilt of kunt? Vraag dan een persoonlijk gesprek aan bij de Vrijwilligerscentrale.

U kunt ook de zorginstellingen in de buurt benaderen. Bijvoorbeeld ZorgSpectrum. De vacatures voor vrijwilligers bij Reinaerde lopen via de Vrijwilligerscentrale. Of word een maatje van iemand. Kijk daarvoor op de website Maatjes Gezocht of op de website van Timon. De meeste van deze organisaties bieden hun vrijwilligersvacatures aan via de Vrijwilligerscentrale.

Ook de Houtense Stichting Samen Verder is regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Via de website van Handje Helpen kunt u in de regio Utrecht vrijwilligerswerk vinden.

Kijk en vraag ook bij u in de buurt en in het buurthuis of er buurtgenoten zijn die met elkaar iets ondernemen en waaraan u een bijdrage kunt leveren. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die met elkaar zwerfvuil opruimen en heeft de Techniekfabriek altijd enthousiaste vrijwilligers nodig.

Sportclubs, verenigingen en de bibliotheek zijn ook vaak op zoek naar vrijwilligers in allerlei functies.

Handjehelpen - regio Utrecht

Vrijwilligers en stagiairs helpen kinderen en volwassenen met een beperking die thuis wonen.

Bezoekadres
Pallas Athenedreef 12
3561 PE Utrecht

E-mailadres
info@handjehelpen.nl

Telefoonnummer
030 263 29 50

Houtense Stichting Samen Verder (HSSV)

Sport en spel voor mensen met een beperking

Maatjes Gezocht

TechniekFabriek

Bezoekadres
Scherpencamp 2
3992 RD Houten

Timon - maatjes Houten

Van Houten&co - vrijwilligers

Vrijwilligerscentrale Houten

Bezoekadres
Onderdoor 160
3995 DX Houten

Telefoonnummer
030 700 15 00

ZorgSpectrum

Bezoekadres
Archimedesbaan 18
3439 ME Nieuwegein

Telefoonnummer
030 - 65 750 45

Zwerfvuil Houten


Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. De organisatie waar u vrijwilligerswerk gaat doen kan erom vragen. Met de VOG laat u zien dat uw gedrag in het verleden geen probleem is voor het vrijwilligerswerk.

Voor vrijwilligers is de VOG soms gratis. Kijk voor informatie op de website van Justis.

Vraag aan de organisatie waar u werkt of zij de aanvraag online voor u kunnen klaarzetten. Kan de organisatie dit niet? Vul dan het aanvraagformulier in.

Justis - aanvraagformulier VOG

Justis - VOG


De gemeente Houten verzekert iedere vrijwilliger die actief is in de gemeente of actief is voor een organisatie uit de gemeente Houten. Kijk voor de voorwaarden op de website.

Vrijwilligersverzekering


Als u een vergoeding voor uw vrijwilligerswerk krijgt, moet u dat opgeven bij de Belastingdienst. Of u belasting moet betalen, hangt af van de hoogte van de vergoeding. Kijk op de website van de Belastingdienst voor de regels.

Heeft u een uitkering en wilt u vrijwilligerswerk doen? Vraag dan eerst toestemming aan uw contactpersoon bij Werk en Inkomen Lekstroom of het UWV. Het vrijwilligerswerk mag er niet voor zorgen dat u niet meer beschikbaar bent voor een betaalde baan.

Ook een vergoeding moet u melden bij uw contactpersoon bij Werk en Inkomen Lekstroom of bij het UWV. De vergoeding kan gevolgen hebben voor uw uitkering. Lees meer op de website van UWV.

Lees meer over vergoedingen voor vrijwilligerswerk op Vrijwilligerswerk.nl. Of kijk voor meer informatie op Werk en Inkomen Lekstroom.

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL)

Postadres WIL-klanten: Antwoordnummer 2568 3430 VB Nieuwegein Postadres bedrijven: Postbus 2708 3430 GC Nieuwegein

Bezoekadres
Stadsplein 1B
3431 LZ Nieuwegein

E-mailadres
info@WIL-Lekstroom.nl

Telefoonnummer
030 702 23 00

Belastingdienst - vrijwilligerswerk

UWV - vrijwilligerswerk met een uitkering

Vrijwilligerswerk.nl - vergoedingen voor vrijwilligers