Kijk op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Op de website staan veel vragen en antwoorden over opvoeden. Of neem contact op.
Ga naar de website van het Nederlands Jeugdsinstituut. Hier vindt u veel informatie, advies en tips.
Ga naar een bijeenkomst of cursus over opvoeden. Of kijk voor informatie en tips op de site van het Nederlands Jeugdinstituut.
Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin krijgt u uitleg, advies en hulp bij het opvoeden. Of ga op dinsdagochtend of woensdagavond langs bij het gratis spreekuur van het Centrum Jeugd en Gezin.
Misschien is Buurtgezinnen iets voor u. Een buurtgezin is een ander gezin uit de buurt waarmee u de zorg voor uw kinderen deelt. Kijk op de website voor meer informatie.
Is de zorg voor uw kind te zwaar? Heeft u veel moeite met de opvoeding? Zoek dan hulp. Ga naar uw huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen. Misschien kunt u hulp krijgen bij u thuis. Voor u, uw kind, of voor het hele gezin.
Soms helpt het als uw kind tijdelijk ergens anders woont. Bijvoorbeeld bij een gezin dat een paar dagen in de week voor uw kind zorgt.
Neem contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin of met Rivas. Zij kunnen u doorverwijzen naar deskundige hulp.
Misschien is hulp van Buurtgezinnen iets voor u. Een buurtgezin is een gezin bij u in de buurt waarmee u de zorg voor uw kinderen deelt. Kijk op de website voor meer informatie. Of maak een afspraak met het jeugdmaatschappelijk werk of de gezinscoach van het Sociaal Team.
Van een nare gebeurtenis kan een kind nog lang last hebben. Dit heet een trauma. Uw kind kan last hebben van nachtmerries, angst, piekeren en slecht slapen.
De huisarts kan helpen. Hij of zij kan uw kind doorverwijzen naar andere hulpverleners. Een kinderpsycholoog bijvoorbeeld.
Of neem contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin of het Sociaal Team Houten.
Soms geeft het gedrag van een kind problemen. Voor het kind zelf, of voor de mensen om hem heen. Voorbeelden van gedragsproblemen zijn:
Maakt u zich zorgen over het gedrag van uw kind?
Kijk op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Op de website staan veel vragen en antwoorden over opvoeden. Of neem contact met ze op.
Kijk ook op de site van Auris. Zij geven cursussen en trainingen voor ouders en jongeren. Of bel met de GGD.
Onderwijs en zorg voor peuters en kinderen met problemen met spraak, taal en/of gehoor.
Zoek hulp voor uw kind. Ga naar de huisarts.
Op de website Help! Mijn dierbare is verslaafd vindt u informatie over het omgaan met een verslaafd kind. U kunt zich hier ook aanmelden voor een informatiemiddag of telefonisch advies krijgen.
Of vraag hulp aan Sociaal Team Houten.