Bijscholen

Nederlands leren kunt u ook bij Avondschool Prago en bij NLeducatie.

Misschien is het Taalhuis in de bibliotheek iets voor u. In het Taalhuis leert u beter lezen, schrijven, spreken en begrijpen van de Nederlandse taal. Ook kunt u oefenen met de computer. Kijk op de website voor meer informatie.

Statushouders in Houten nemen contact op met vluchtelingenwerk van 'van Houten&co'.

Op de website Taal voor het Leven vindt u oefeningen en cursussen. Ook kunt u er een taalvrijwilliger vinden. Een taalvrijwilliger is iemand die u helpt met lezen en schrijven. Oefen uw spelling op de websites Beter Spellen of Spelling.nl.


Onderwijs voor volwassenen heet voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Via vavo kunt u een diploma of deelcertificaat halen op vmbo-tl, havo- of vwo-niveau. Kijk op de website van Rijksoverheid voor meer informatie.

Rijksoverheid - volwassenonderwijs

Website
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/volwassenenonderwijs

Vraag bij Werk en Inkomen Lekstroom of de Houtense Werktafel wat er mogelijk is. Bij een sollicitatietraining oefent u met brieven schrijven en gesprekken voeren. Ook werkt u aan uw cv. Hiermee vergroot u uw kans op werk.

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL)


Brievenbus WIL: Stadshuis (achterzijde, kant van Theater de Kom) - Stadsplein 1b - 3431 LZ Nieuwegein
Postadres WIL-klanten:  Antwoordnummer 2568 - 3430 VB Nieuwegein
Postadres bedrijven: Postbus 2708  - 3430 GC Nieuwegein

Bezoekadres
Zoomstede 19
3431 HK Nieuwegein
Website
www.wil-lekstroom.nl
E-mailadres
info@WIL-Lekstroom.nl
Telefoonnummer
030 - 702 23 00

Houtense Werktafel

Voor inwoners uit Houten die op meerdere levensgebieden tegelijkertijd urgente problemen ervaren en daar in niet verder komen.

Postadres
Onderdooor 25
Website
https://www.houten.nl///houtense-werktafel/
E-mailadres
miranda.bos@houten.nl
Telefoonnummer
030 63 92 707

Kijk eens op de website van de Nationale beroepengids. Daar vindt u een overzicht van alle opleidingen, cursussen en trainingen. De Open Universiteit heeft ook een groot aanbod. Kijk voor een vakopleiding bij u in de buurt op de website KiesMBO.

Weet u nog niet precies welke opleiding u wilt gaan doen? Doe dan een Beroepskeuzetest. Kijk ook op de websites Opleiding & Beroep.

Misschien krijgt u geld van de overheid voor het volgen van een opleiding. Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid - Nederland leert door en Rijksoverheid - STAP-budget.

Speciaal voor 50 plussers is er het HOVO, Hoger Onderwijs voor Ouderen in Utrecht. Zij geven op universitair- en hbo-niveau cursussen en lezingen in Utrecht en Amersfoort. Kijk ook naar het cursusaanbod van Aan de Slinger en Avondschool Prago. Of informeer bij KrachtigPlus Houten of er een geschikte activiteit voor u is.

Misschien zijn de Studiekringen 50 plus iets voor u. Kijk voor meer informatie op de website.

Wilt u actiever zijn maar weet u niet goed hoe? Misschien zijn de workshops van POWER Houten iets voor u. De workshops helpen u met het maken van een plan voor een actieve toekomst. Kijk op de website of neem contact op voor meer informatie.

Opleiding en Beroep

Website
www.opleidingenberoep.nl