Zo maakt u een frisse start

De lente is altijd een keerpunt in het jaar. De vogeltjes fluiten, de bomen hebben groene blaadjes en het is lekker lang licht. Voor velen voelt de lente pas als het echte begin van het jaar; hier hebben we namelijk de hele winter op gewacht. Nu de zomer om de hoek staat, is het fijn om even te kijken wat u er aan kan doen om de aankomende zomer de beste zomer ooit te maken.
 

Een voorjaarsschoonmaak

Wat is er fijner dan thuiskomen van vakantie bij een schoon en opgemaakt bed? Of beginnen aan het koken van een vier-gangen-menu met een opgeruimde keuken? Inderdaad, niks. Een voorjaarsschoonmaak voelt net zo; een fris begin van het voorjaar. Een voorjaarsschoonmaak bevordert uw productiviteit, verlaagt uw stress-niveau en geeft u een gelukkiger gevoel.


Wat is een voorjaarsschoonmaak?

De voorjaarsschoonmaak staat symbool voor een periode waarin u uw woning zo aangenaam mogelijk probeert te maken. De voorjaarsschoonmaak gaat daarom niet alleen over schoonmaken. De voorjaarsschoonmaak gaat over het aanpakken van alle stress-factoren en ergernissen in uw woning. Hierom is de invulling van de voorjaarsschoonmaak heel persoonlijk. 


Wat gaat u doen?

Wat gaat u doen bij een voorjaarsschoonmaak is volledig afhankelijk van uzelf. Een voorjaarsschoonmaak gaat om het maken van een nieuwe start en het verlichten of weghalen van stress factoren in uw eigen huis. Om er achter te komen hoe uw voorjaarsschoonmaak er uit ziet, is het dus belangrijk om te achterhalen wat u vervelend vindt in uw huis. Misschien bent u een fanatieke modelbouwer en liggen al uw materialen en gereedschappen verspreid door uw woning. Of stoort u zich al vier jaar aan die druppelende kraan. Dit kan voor veel stress zorgen. De voorjaarsschoonmaak zou voor u kunnen betekenen dat u uw hobby organiseert en opruimt.  Andere manieren om uw voorjaarsschoonmaak te beginnen zijn:

  • Tuin of balkon bijwerken. In de zomer kunt u eindelijk weer genieten van de zon in uw tuin of vanaf uw balkon. Hier hebben we dit jaar (nog) geen kans voor gehad en daarom is er waarschijnlijk wel wat werk aan de winkel. Door in het voorjaar de tijd te nemen om deze op te knappen en bij te werken, kunt u de hele zomer met plezier in uw tuin of op uw balkon zitten en heerlijk luisteren naar het gezoem van de bijen, het gefluit van de vogeltjes en het gelach van buitenspelende kinderen. 
  • Ook al staat de barbecue misschien al aan voor een nieuw feestmaal deze avond, is het schoonmaken van de barbecue ook een goede voorbereiding op de zomer. In Nederland zijn we helaas nooit zeker van het weer en daarom is het fijn om de barbecue klaar te hebben staan. Zo kunt op impuls al uw vrienden en familie uitnodigen voor een heerlijke avond.
  • De zomer is de tijd van het jaar om op stap te gaan. Of het een dag-uitje is of een vakantie naar Zuid-Frankrijk. Op stap in een schone auto geeft altijd een fris en aangenaam gevoel. Tip: Probeer uw auto te poetsen op een bewolkte dag. Zo voorkomt u dat het water te snel droogt en zo vlekken achter laat. Natuurlijk bestaat er ook gewoon een carwash.
  • Deze tijd van het jaar vraagt voor een andere look dan de winter. Het is tijd om de winterjas achter in de kast te leggen en weer alle zomerkleding naar voren te halen. Dit is een mooi moment om uit te zoeken wat u nog past, welke kleding u nog leuk vindt en wat u waarschijnlijk niet meer gaat dragen. Dit kan naar een recycling-bak.

U hoeft zich natuurlijk helemaal niet voor te bereiden op de zomer. In dit geval kunt u echter wel de zomer gebruiken als excuus om uzelf te verwennen. Alle tips hebben namelijk een positief effect op uw mentale of fysieke gezondheid. En u krijgt er een heerlijke zomer voor terug.