Nieuwe vrienden maken kan ook online

Van Tinder tot Parship, afgelopen tijd hebben we een hoop verschillende datingsites zien ontstaan. Mensen maken hier een profiel aan om online de liefde te vinden. En met succes, er zijn genoeg stellen die elkaar online ontmoeten, al jaren samen. Maar wist u dat u online ook nieuw vriendschappelijk contact kunt maken? Er zijn verschillende sites waar mensen een profiel aanmaken om mensen te leren kennen. Niet voor romantische doeleinden, maar gewoon om samen eens op pad te gaan of iemand nieuw te leren kennen. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is een leuke ontwikkeling waar u ook gebruik van kunt maken als u nieuwe sociale contacten wilt leggen. 

Als u op zoek bent naar nieuwe sociale contacten, is het slim om te zoeken naar mensen met dezelfde interesses als u. Wilt u graag vaker naar buiten? Dan kunt u profielen van mensen die graag binnen zitten, beter overslaan. Bedenk dus van te voren wat u uit een sociaal contact wilt halen, dat maakt het zoeken makkelijker én de kans op succes groter. We hebben vier leuke sites voor u op een rijtje gezet. Van sommige kunt u gratis gebruik maken, soms moet u betalen voor het aanmaken van een profiel of het versturen van berichten. Let hier dus op als u zich aanmeldt. 

 • Go mingle: als u vaker op pad wilt, nieuwe mensen wilt leren kennen en eventueel ook in groepsverband activiteiten wilt ondernemen, kunt u eens een kijkje nemen bij Go mingle. Op deze website kunt u zich aanmelden voor honderden verschillende uitjes door heel Nederland. Vervolgens gaat u op pad met iedereen die zich ook aanmeldt. 
 • Eetclub: houdt u van koken en avondjes gezellig dineren? Dan is Eetclub wellicht een goed platform voor u! U kunt zich aanmelden bij groepjes mensen die regelmatig samen koken en eten. Gezellig! Zo leert u niet alleen nieuwe mensen kennen, maar ook leuke recepten delen of nieuwe gerechten ontdekken.
 • Mommy Friend: Op deze website kunnen moeders andere moeders ontdekken. Heeft u bijvoorbeeld net een baby gekregen of juist pubers die de deur uit gaan? Dan kan het prettig zijn om daarover te praten met moeders die hetzelfde meemaken. Bij Mommy Friend kunt u daar specifiek op zoeken, ook als werkende moeder. Zo vindt u het perfecte maatje om eindeloos mee over uw kinderen te praten. 
 • Max meeting Point: Een ander platform met een specifieke doelgroep is Max Meeting Point. Dit initiatief van Omroep Max richt zich op 50-plussers. Op het platform kunt u actieve mensen ontmoeten en samen activiteiten ondernemen. U moet echter wel Omroep-MAX lid zijn om hiervan gebruik te kunnen maken. 
   

Laatste tips

Wanneer u online op zoek gaat naar nieuwe sociale contacten, hebben we nog een aantal tips voor u: 

 • Maak een uitgebreid profiel aan, wees niet te verlegen en kies een leuke foto. Zo bent u gemakkelijker te benaderen voor anderen. 
 • Wees voorzichtig. De meeste mensen zullen net als u op zoek zijn naar een leuke ervaring. Maar denk goed na voor u met iemand afspreekt. Doe dit bijvoorbeeld op een openbare locatie als u iemand nog niet goed kent. 
 • Wees eerlijk. Het kan verleidelijk zijn om u online anders voor te doen dan u daadwerkelijk bent, bijvoorbeeld met een andere profielfoto. Doe dit nooit, het werkt misleidend voor anderen. 
   

Met deze tips kunt u goed voorbereid nieuwe mensen online leren kennen. Veel plezier!